tjelesno zlostavljanje

Kazneno prijavljen zbog ratnog zločina protiv maloljetnika u Baranji 1991.

16.11.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija osumnjičila je bivšeg pripadnika "specijalne jedinice milicije" za ratni zločin nad maloljetnim 17-godišnjakom kojeg je ratne 1991. zlostavljao i prislonio mu automatsku pušku na leđa s namjerom da ga usmrti

Zbog sumnje da je na području baranjske općine Kneževi Vinogradi 1991. tjelesno zlostavljao i pokušao usmrtiti 17-godišnjaka prijavljen je 57-godišnji osumnjičenik za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, izvijestila je u četvrtak policija.

Istraživanjem je utvrđeno da su početkom rujna 1991. u naselje na širem području općine Kneževi Vinogradi došli naoružani pripadnici specijalne jedinice milicije, među kojima i 57-godišnji osumnjičenik.

Sumnjiče ga da je tjelesno zlostavljao tada maloljetnog 17-godišnjaka te mu prislonio automatsku pušku na leđa u namjeri da ga usmrti, u čemu ga je spriječilo lokalno stanovništvo.

Policija je 57-godišnjeg osumnjičenika kazneno prijavila osječkom Županijskom državnom odvjetništvu te je raspisana potraga s obzirom na to da se ne nalazi na području Hrvatske.