nastavljeno suđenje

Filip Zavadlav pokušao otkazati i šestom odvjetniku: 'Samo nemoj ništa govoriti!'

28.09.2023 u 15:01

Bionic
Reading

Suđenje Filipu Zavadlavu na Županijskom sudu u Splitu nastavilo se u četvrtak, a na ročište su pozvani vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba.

Prije nego su vještaci stigli na red, Zavadlav je još jednom pokušao dati otkaz svom novom, šestom po redu odvjetniku, Toniju Vukičeviću koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. Tražio je da ga zastupa Josip Giljanović kojega je već i opunomoćio, prenosi 24 sata.

'Mi smo se dogovorili da ne možemo više surađivati. Ne želim da me on brani, ja sam imenovao novog odvjetnik', rekao je Zavadlav, no sutkinja Višnja Strinić nije mu dozvolila promjenu odvjetnika. Pojasnila je kako je proces više puta odgađan zbog promjene odvjetnika te kako se ovdje radi o zlouporebi prava.

'Ne može me on zastupati protiv moje volje', kazao je Zavadlav sutkinji, a potom se okrenuo prema svom branitelju držeći govor djelomično usmjeren prema njemu, a djelomično sutkinji: 'Vi ništa nemojte raditi, ja ću sam sebe zastupati. Ja imam pravo braniti se sam. Nek on sjedi, nemam ništa protiv. Samo nemoj ništa govoriti'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ivo Čagalj / PIXSELL

Podsjetimo, prije nego je predmet preuzeo Vukičević, Zavadlava je branilo još pet odvjetnika. Prvi je bio Branko Šerić, potom je imenovana Ivanka Šamija, Darko Stanić, Tadiša Milošević, a posljednja prije Vukičevića zastupala ga je Doris Košta.

  • +27
Suđenje Filipu Zavadlavu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon toga uslijedilo je svjedočenje vještaka s Centra 'Ivan Vučetić', kojima je pitanja postavljao uglavnom sam Zavadlav. Na kraju ročišta određena je pauza kako bi se pregledale snimke nadzornih kamera koje pokazuju kretanje Zavadlava tog 11. siječnja 2020. godine, kao i trenutak samog ubojstva na Šperunu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ivo Čagalj / PIXSELL