osjeća se tužno

Đuro Horvat: Politika je odigrala svoje, ja sam vam tu samo kolateralna žrtva

05.04.2023 u 17:30

Bionic
Reading

Nakon što je Ured Europskog javnog tužitelja (EPPO) u srijedu pokrenuo istragu protiv petero uhićenih zbog malverzacija s novcem EU fondova pri izgradnji riječke sortirnice otpada, a istražni zatvor zatražili su za sve osim za poduzetnika Đuru Horvata koji se izjavom obratio medijima

Istragom je, kako je ne navodeći imena objavio ured europskog tužitelja, obuhvaćena i Horvatova tvrtka Tehnix koja je na štetu Koheziskog fonda EU i hrvatskog proračuna nezakonito zaradila preko pola milijuna eura.

EPPO je izvijestio i da je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu predložio blokadu bankovnog račun osumnjičene tvrtke, odnosno "određivanje privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi".

Nakon uhićenja i pretresa koji su počeli u utorak ujutro u Rijeci i Međimurju EPPO je izvijestio kako provjeravaju sumnje da su uhićeni počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje sortirnice otpada u Mihačevoj Dragi.

  • +2
Privođenje Đure Horvata Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon što je noć proveo kod pritvorskog nadzornika u Zagrebu, Horvat se ujutro vratio kući u međimurski Donji Kraljevec. 

'Pojma nemaju o tome, sad nakon vještačenja, vidjet ćete, još će reći da je to jeftino. Tu tehnologiju ne poznaju, a uvjeren sam da je tu politika odigrala svoje. Rijeka, SDP, znate kako je. Ja sam tu sto posto samo kolateralna žrtva - zaključuje u izjavi za Jutarnii Đuro Horvat. Na pitanje kako se osjećao tijekom noći, rekao je:

"Tužno".