strava u biogradu

Dječak (11) zadržan u bolnici u Zadru nakon što ga je premlatilo desetak starijih učenika u školi, cipelarili su ga i gazili

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 23.09.2022 20:45
  • Objavljeno 23.09.2022 u 20:45
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic

Škole bi trebale provoditi politiku nulte tolerancije na nasilje, no kao što pokazuje najnoviji slučaj iz Biograda to nije uvijek tako

Kako donosi Antena Zadar, 11-godišnjak je hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar nakon što ga je napala skupina od preko desetero učenika, šaketala ga, bacala po podu, gazila mu po glavi.

'Sin mi ide u peti razred osnovne škole u Biogradu. Otišao je u toalet gdje ga je iza vrata dočekala skupina od 10,15 učenika. Oni su učenici šestog i sedmog razreda. Počeli su ga udarati šakama, pao je na pod, nastavili su ga tuči, jedan mu je stao na glavu, nogom mu je ugazio lice… Naišla je profesorica engleskog jezika koja ih je razdvojila…’, u nevjerici kaže zabrinuta majka čije je dijete sinoć zadržano u bolnici na promatranju.

'Kada je došao iz škole počeo je povraćati i žaliti se na bolove u trbuhu. U bolnici su mu napravili rendgen i ultrazvuk. Uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha. Kako bolovi nisu stali, ostavili su ga na promatranju da ne bi slučajno došlo do unutarnjeg krvarenja', nastavlja majka pretučenog dječaka.

Ravnatelja Osnovne škole Biograd Joška Brtana nazvali smo kako bismo pitali je li upućen u situaciju i koje će sankcije donijeti protiv maloljetnih nasilnika.

'Gledajte, u školi smo upućeni u slučaj. Svi sudionici su poznati i njihovi su roditelji obaviješteni. To se dogodilo u sanitarnoj prostoriji koju ne kontroliramo, jer na to nemamo prava. Bit će kažnjeni u skladu s pravilnikom škole. Čekamo još klasifikaciju samog djela i u skladu s njom ćemo poduzeti daljnje korake, kaže nam ravnatelj koji smatra da cilj skupine koja je napala 11-godišnjaka nije bilo nasilje kao takvo'.