užasavajuća snimka

Brza akcija: Privedeni muškarci koji su se potukli za vrijeme Croatia Rallyja

23.04.2023 u 21:18

Bionic
Reading

Nakon što se snimka tučnjave za vrijeme Croatia Rallyja proširila društvenim mrežama, policija je brzo krenula u akciju i pronašla aktere incidenta koji je užasnuo građane

'Policijski službenici Policijske postaje Ozalj provode kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 30, 28 i 23 godine. Naime, njih se sumnjiči da su jučer, 22. travnja u popodnevnim satima u naselju Dančulovići, Ozalj, prilikom održavanja WRC CROATIA RALLY 2023 počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ta Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, izvijestili su iz PU karlovačke.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će sutra, 24. travnja, uz optužni prijedlog biti dovedeni na nadležni Općinski sud.

Podsjetimo, tijekom održavanja Croatia Rallyja došlo je do sukoba između navijača, a nisu ih mogli primiriti ni redari. Na snimci se vidi sukob dvojice navijača na stazi nekoliko trenutaka prije prolaska jednog od reli vozila.

Njihovo verbalno prepucavanje pretvorilo se u fizički sukob, obračun su pokušali zaustaviti redari, a pojavio se i policajac. Pomogli su i drugi gledatelji kako bi se ratoborne udaljilo sa staze i to u posljednjim trenucima prije prolaska automobila.

Tučnjava na Croatia Rallyju Izvor: Društvene mreže / Autor: Rezervno Kolo - Spare Tyre

Vodstvo relija najoštrije je osudilo ponašanje neodgovornih gledatelja poručivši kako će ih pronaći i sankcionirati.

'Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade,' poručili su iz Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023.

'Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju,' dodaje se.