nepravomoćna presuda

Bandićevi suradnici proglašeni krivima za aferu Bundekfest: Gotovo svi su priznali krivnju, većina dobila kazne rada za opće dobro

10.11.2022 u 15:42

Bionic
Reading

Pet bliskih suradnika bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je proglasio krivima zbog pogodovanja pojedinim ugostiteljima za razne prigodne gradske manifestacije

Tako je, kako piše Telegram, Ratimir Jureković dobio osam mjeseci rada za opće dobro, a Josip Nalis 11 mjeseci rada za opće dobro. Josip Katić je dobio osam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, a Zdenko Antunović osuđen je na 11 mjeseci rada za opće dobro. Dobio je i novčanu kaznu od 30.000 kuna koju mora platiti u roku od godine dana. Tedi Lušetić je dobio 11 mjeseci zatvora uvjetno na tri godine, te novčanu kaznu od 45.666 kuna. I on novčanu kaznu mora platiti u roku od 12 mjeseci od pravomoćnosti presude.

Svi su priznali krivnju osim Lušetića i svi su prošli s blažim kaznama jer im je uz priznanje kao olakotna okolnost uzeto što nisu dosad osuđivani te što je prošlo puno vremena od počinjenja kaznenih djela.

Prema optužnici USKOK-a, Bandićeve suradnike se teretilo za malverzacije vezane uz pružanje usluga na Bundekfestu 2013., davanja koncesije za ugostiteljski šator na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića te sumnjivo organiziranje manifestacije Zagrebački karneval 2011. godine.