ZADRŽAO MANJINSKI UDIO

Žužul prodao sveučilište u Dubrovniku

Bionic
Reading

Bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul prodao je Dubrovačko međunarodno sveučilište na kojem je nastava izvođena na engleskom jeziku, a koje je s velikim ambicijama pokrenuo 2008. Novi većinski vlasnik privatnog dubrovačkog sveučilišta je Gojko Ostojić, vlasnik Visoke poslovne škole Libertas iz Zagreba, piše Dubrovački vjesnik

Ostojić je od Žužulovih kupio 70 posto vlasništva nad sveučilištem, a Žužulovi su zadržali manjinski udio od 30 posto. Dubrovačko međunarodno sveučilište je, osim vlasnika, promijenilo i naziv pa se sad zove DIU Libertas, a sjedište mu je iz Dubrovnika premješteno u Zagreb.

Dubrovačko međunarodno sveučilište kao prvo privatno sveučilište u Hrvatskoj pokrenuli su 2008. Miomir Žužul i dvojica partnera - zagrebački odvjetnik Neven Cirkveni i makroekonomist Ante Babić. No Cirkveni je ubrzo napustio projekt nezadovoljan načinom na koji Žužul troši zajednički novac, a uskoro i Babić.

U lipnju prošle godine jedan od predavača toga sveučilišta Ivo Capruso podnio je Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku kaznenu prijavu protiv DIU-a optuživši tu ustanovu da njega i barem još osmero asistenata i predavača plaća na crno. Istraga u tom slučaju još traje.

Od ožujka 2103. rektor Dubrovačkog sveučilišta je kontroverzni liječnik, ginekolog Asim Kurjak, piše Dubrovački vjesnik.

Cijeli članak pročitajte OVDJE