VRDOLJAK PORUČIO MOL-U

'Zločini se ne dogovaraju, rafinerije se neće zatvarati!'

05.12.2013 u 12:13

Bionic
Reading

Navodna namjera MOL-a da u iduće četiri godine zatvori rafinerije u Sisku i Rijeci bila bi zločin, a takav zločin - izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak - neće se dogoditi

Upitan je li Vlada dobila ikakve službene informacije iz MOL-a o njegovoj navodnoj namjeri da zatvori rafinerije u Sisku i Rijeci, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da još nisu dobili njegov strateški plan koji očekuju.

'Znači, ako žele razgovarati o strateškom razvoju Ine i energetskog tržišta regije, vjerojatno bi trebali dostaviti svoje prijedloge, a oni to nisu dostavili. Mi očekujemo da ćemo to dobiti prije trećeg pregovaračkog kruga. To smo već izrekli, a tražit ćemo i pismeno... Očekujemo da konkretiziraju strategiju ako je žele razvijati', kazao je Vrdoljak.

Rekao je da, ako je strategija ono što danas piše u novinama – zatvaranje rafinerija – sigurno se neće s Vladom moći dogovoriti. 'To bi bio zločin za zaposlenike Ine, za industriju i energetsku stabilnost Hrvatske. Naravno da se zločini ne mogu dogovoriti. To se neće dogoditi, obje rafinerije neće se zatvoriti', bio je jasan Vrdoljak.