OČEKUJE POGODBU S VLADOM

Zepter sprema novu ponudu za Kraljevicu

filip zepter

filip zepter

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Matija Koković

Prilikom svog jučerašnjeg posjeta Kraljevici, Philip Zepter je otkrio da i dalje ne odustaje od privatizacije Brodogradilišta Kraljevica

'Nakon što je završena procedura natječaja za privatizaciju svih brodogradilišta, otvara se mogućnost pregovora s vlasnikom o neposrednoj pogodbi za Kraljevicu. Za nas je upravo kraljevički škver prvi i jedini izbor, iako smo, više informativno, otkupljivali dokumentaciju i za ostala brodogradilišta', rekao je Zepter za Novi list.

Zepter priprema novu ponudu na razini 45 milijuna eura za 30 godina koncesije s planom zadržavanja i razvoja jahting programa. Za realizaciju tog proizvodnog programa bilo bi dovoljno oko 200 radnika. To je realnost, jednako kao i potreba za organizacijskim promjenama.

'Ja ne želim davati otkaze bilo kojem radniku, ali bi prethodno trebalo uvidjeti postoji li još netko zainteresiran za gradnju drugih brodova osim programa jahtinga, čime bi se pod tržišnim uvjetima omogućilo zadržavanje sadašnjeg broja djelatnika', kazao je Zepter, dodavši da bi uvjet za neposrednu pogodbu s hrvatskom Vladom sigurno bio i socijalni sporazum sa sindikatima u škveru.

Zepter je kazao i da su prethodno raspisani natječaji za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta bili osuđeni na neuspjeh zbog neatraktivnih uvjeta i činjenice da nitko nije mogao znati precizno stanje dugova, visine potrebnih ulaganja i uvjeta poslovanja, koji su pritom bili i ostali opterećeni zahtjevom o zadržavanju svih radnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi