KAMP KATINKA

Želite odmor na mjestu u kojem planine dodiruju more? Ne tražite dalje!

18.07.2018 u 15:17

Bionic
Reading

U sklopu obiteljskog autokampa Katinka, koji se nalazi u Starigradu Paklenici, točno na ulazu u Nacionalni park Paklenica, smjestilo se šest novih, potpuno opremljenih mobilnih kućica, idealnih za obiteljski odmor u prirodi, daleko od svakodnevnog stresa

Kućice se nalaze u sjeni maslina i u svoja 32 kvadratna metra nude sve što je potrebno za odmor: raskoš, intimu, blizinu novouređene plaže i pregršt sadržaja za odrasle i djecu.

'Podneblje je idealno za ljude koji imaju problema s disanjem jer ublažuje, čak i liječi neugodne simptome astme i alergija. Plaža je udaljena samo 150 metara od samog kampa i s nje možete uživati u pogledu na veličanstvene kanjone Velike i Male Paklenice', rekao nam je Krešimir Kurtak, vlasnik tvrtke Lemark koja je u kućice uložila milijun i pol kuna.

  • +4
Kamp Katinka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Kurtak pojašnjava kako je svaka kućica opremljena kuhinjom s kompletom posuđa za šest osoba, mikrovalnom, hladnjakom i aparatom za kavu.

'Osim toga, u svakoj jedinici je klima uređaj, pametni TV s Wi-Fi vezom i satelitom, ali i velikom natkrivenom terasom od 24 kvadrata sa stolom za šest osoba i ležaljkama. Svaka kućica ima i dnevni boravak s krevetom za dvoje na razvlačenje, sobu s bračnim krevetom i vlastitom kupaonicom, sobu s dva kreveta za jednu osobu te dodatnu kupaonicu', ilustrira Kurtak. Kućice za odmor proizvela je slovenska tvrtka Adria.

  • +3
Kamp Katinka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Novouređena plaža Jaz udaljena je 600 metara od kampa, a zahvaljujući ulaganju od četiri milijuna kuna postala je biser podvelebitskog kraja i jedna od najljepših plaža sjevernog Jadrana.

Nova igrališta za košarku i odbojku na pijesku, fitnes na otvorenom i šetnica samo su neke od atrakcija koje nudi ta plaža. Za one koji vole aktivni odmor Nacionalni park Paklenica kao najpoznatija free climbing destinacija u ovom dijelu Europe prepuna je uređenih staza i trasa za trkače, penjače, planinare, alpiniste, dok su vjetrovi jako dobri za windsurfere i ljubitelje malih jedrilica.

Ako volite špilje, tu je Manita peć (na 570 metara nadmorske visine) u samom srcu Paklenice, najpoznatija po mnogobrojnim špiljskim životinjama. Više informacija potražite na službenoj internetskoj stranici.