POVJERENSTVO OCIJENILO

Zeleno svjetlo Avenue grupi za Kupare

26.10.2015 u 15:49

Bionic
Reading

Povjerenstvo za ocjenu ponuda pristiglih na natječaj za realizaciju turističkog projekta Kupari u ponedjeljak je utvrdilo kako je ponuda Avenue grupe u skladu s propisanim natječajnim uvjetima te će Vladi predložiti njeno prihvaćanje

Povjerenstvo će zaključkom Vladi predložiti sklapanje ugovora o realizaciji projekta s Avenue grupom, kao i donošenje odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje plaže na dijelu katastarske općine Brašina temeljem prijedloga Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Članovi Povjerenstva za ocjenu ponuda bili su: ministar turizma Darko Lorencin, zamjenik ministra turizma Daglas Koraca, predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović, zamjenik predstojnika DUUDI-ja Alen Čičak i načelnik Općine Župe dubrovačke Silvio Nardelli.

Podsjetimo, jedinu obvezujuću ponudu za realizaciju kompleksa Kupari dostavila je grupa ulagača na čelu s Avenue grupom sa sjedištem u Beču, u suradnji s hotelskim lancem Marriott International, vlasnikom brenda Ritz Carlton. Avenue grupa u vlasništvu je ruskog investitora Sergeja Gljadelkina, a on je lani preuzeo građevinske tvrtke Institut IGH i Hidroelektru.