TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje bez jasnog sentimenta, Adris i Podravka u fokusu

Bionic
Reading

Utorak je na domaćem tržištu kapitala protekao bez nekih značajnijih pomaka, indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz minimalne promjene, a likvidnost se zadržala na skromnim razinama.

Indeks CROBEX je oslabio blagih 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,4 posto. od sektorskih indeksa, u zelenom teritoriju su zaključili indeksi turističkog i prehrambenog sektora, s rastom od 0,6 posto i 0,1 posto, dok su se s druge strane našli indeksi građevinskog sektora i sektora industrije, koji su oslabili redom 0,6 posto i 0,3 posto.

Dionička likvidnost nastavila je kliziti te je protrgovano svega nešto više od 5 milijuna kuna. Najviše se trgovalo povlaštenim izdanjem Adrisa, koje je na prometu od 1,2 milijuna kuna oslabilo 0,3 posto. U stopu ga prate dionice Podravke, s prometom nešto ispod 1,2 milijuna kuna i rastom cijene od 0,2 posto.

Titulu dobitnika dana pokupila je dionica Prehrambeno industrijskog kombinata, koja je uzletjela 22,8 posto te tako i više nego povratila vrijednost izgubljenu dan prije. Dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Sunce Hotela, čija je cijena porasla 7,8 posto, te dionice Valamar Riviere, koje su dobile 3 posto na vrijednosti.

S druge strane, dionice Končar Elektroindustrije su izgubile 3,8 posto na vrijednosti, dok su dionice Zagrebačke banke i Končar D&ST oslabile redom 2,6 posto i 2,3 posto.

Dobitnik dana Prehrambeno industrijski kombinat +22,81% 70,00

Gubitnik dana Ingra -4,41% 6,50

CROBEX -0,05% 1.581,13



Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.