TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza peti dan u zelenom, dobitnik dana Tankerska Next Generation

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: EPA / Autor: REHAN KHAN

Domaće tržište kapitala nastavilo je sa snažnim izvedbama dioničkih indeksa, koji su upisali peti uzastopni dan rasta. Indeks CROBEX i CROBEX10 su ojačali 0,6 posto, dok je sektorske dobitnike predvodio indeks industrije s 1,3 posto plusa

Najlošiju izvedbu od sektora je imao građevinski sektor, čiji je indeks pao 2,8 posto. Likvidnost je bila solidna, s 8,6 milijuna kuna prometa u redovnom trgovanju, uz tri milijunaša.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Valamar Riviere koja je na 1,8 milijuna kuna prometa skočila 3,2 posto, što je ujedno bio i najsnažniji skok cijene u deset najtrgovanijih dionica, te svrstava dionicu među glavne dobitnike. Oko 1,2 milijuna kuna prometa još su prikupile dionice Končara i HT-a, te su pri tome ojačale 1,6 posto i 0,8 posto.

Nadomak milijun kuna prometa je bila i dionica Atlantske plovidbe, uz skok cijene od 1,6 posto. Titula dobitnika dana ipak ide dionici Tankerska Next Generation koja je skočila 3,8 posto, što je njen drugi uzastopni dan snažnog rasta.

Na strani gubitnika možemo izdvojiti dionicu brodara Alpha Adriatic koja je potonula 12,7 posto, a slijedi dionica Ingre sa 5,1 posto minusa.

Dobitnik dana: Tankerska Next Generation +3,83% 43,40

Gubitnik dana: Alpha Adriatic -12,70% 33,00

CROBEX: +0,63% 1.833,87

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!