nevrijeme

[FOTO] Zagreb pogodila obilna kratkotrajna kiša, poplavljene prometnice i podrumi

18.07.2021 u 15:22

Bionic
Reading

Zagreb i okolno područje u nedjelju popodne pogodila je najavljena obilna kiša koja je prouzročila probleme u istočnom dijelu grada, Dugom Selu i okolici

"Obilna kiša, koja pada od 13 sati, prouzročila je probleme u istočnom dijelu Zagreba, Dugom Selu i okolici. Došlo je do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija, a ima i nekoliko dojava o padu stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte", stoji u facebook objavi Ravnateljstva civilne zaštite.

Dodaju kako je županijski centar 112 Zagreb zaprimio 50-ak poziva građana koji su tražili intervenciju vatrogasaca i komunalnih službi.

Ravnateljstvo civilne zaštite u subotu je izdalo upozorenje da su u nedjelju moguće lokalne obilne kiše, uglavnom u Posavini, a moguće su i bujične poplave na urbanim područjima, a na Na osječkom području očekuje se od 60 do 90 milimetara oborina.

Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin/PIXSELL

"Poduzmite mjere kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija", navodi se u objavi Ravnateljstva civilne zaštite.

Očekuju se i prekidi u prometu i u opskrbi električnom energijom i vodom.

  • +16
Nevrijeme u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Za nedjelju je izdano i narančasto upozorenje za obilnu kišu u zagrebačkoj, karlovačkoj i gospićkoj regiji, a oborina će biti od 30 do 90 milimetara uz mogućnost bujičnih poplava.

Žuta upozorenja dobili su kninska, splitska i dubrovačka regija zbog izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Jak vjetar očekuje se na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, pa i olujni udari bure.