vremenska prognoza

Kiša, pljuskovi, grmljavina... Na istok i u središnji dio zemlje stiže promjena vremena, a što nas čeka za vikend?

16.07.2021 u 07:12

Bionic
Reading

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, češćom popodne, a lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, uglavnom u istočnim, a u noći i u središnjim predjelima, upozoravaju u petak iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

U Dalmaciji će biti većinom sunčano vrijeme.

Vjetar će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, te zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru mjestimice jak sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom će se kretati između 26 i 31 Celzijev stupanj.

Za vikend promjenljivo oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, koji u subotu lokalno mogu biti izraženiji, ponajprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U ponedjeljak u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana smirivanje vremena uz pretežno ili djelomice sunčano vrijeme, a kiša i pljuskovi još će se zadržati na istoku i u gorju, moguće lokalno i na jugu te u unutrašnjosti Dalmacije.

Pljusak u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

U unutrašnjosti vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjeren, na sjevernom dijelu jak i vrlo jak sjeverni vjetar i bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak, a u nedjelju će se bura proširiti na cijeli Jadran. Slabljenje bure očekuje se prema kraju ponedjeljka. Osvježit će, osobito u unutrašnjosti.