ZAGREBAČKA BURZA

Zadržano pozitivno ozračje, dobitnik dana Janaf

Bionic
Reading

Pozitivan sentiment na Zagrebačkoj burzi se nastavio i u četvrtak, indeksu su zabilježili blagi rast, dok se likvidnost vratila na niske razine

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1,756.57 bodova, što predstavlja rast od 0,2 posto, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,3 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks transportnog sektora, s rastom od 3 posto, dok je jedini u negativnom zaključio indeks sektora industrije, koji je oslabio 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano svega nešto više od 3 milijuna kuna, pri čemu je jedno izdanje ostvarilo milijunski promet. Najaktivnije su bile povlaštene dionice Adrisa, s prometom od 1,1 milijun kuna, pri čemu su zaključile nepromijenjeno, a slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od 499 tisuća kuna te nepromijenjenom cijenom.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Titula dobitnika dana je pripala dionici Janafa, koja je uzletjela 9,9 posto, ali na vrlo niskom prometu, dok su od aktivnijih izdanja dobre izvedbe imale dionice Ingre, Podravke i FTB Turizma, koje su ojačale redom 1,3 posto, 0,8 posto i 0,7 posto.

S druge strane, dionice Optima Telekoma su, nakon jučerašnjeg rasta, izgubile 3,4 posto na vrijednosti, dok su dionice Končar D&ST oslabile 1 posto.

Dobitnik dana: Janaf +9,89% 4.000,00 kn

Gubitnik dana: Tehnika -3,91% 123,00 kn

CROBEX: +0,24% 1.756,57 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.