SMS LIHVARI

Za kredit od 1.400 kn naknada 350 kn!

krediti

krediti

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Za slamku spasa u nevolji – posudbu koja će im ekspresno napuniti račun, mnogi su spremni platiti mnogo. No, kad plate 350 posto godišnje i još su za to zahvalni, i očajniku je previše, piše Večernji list

A upravo toliko iznosi naknada koju zaračunava tvrtka Instant Kredit za SMS zajmove koje odobrava do iznosa od 1400 kuna na rok od 30 dana. Naknada za taj iznos i taj rok je 350 kuna, odnosno 25 posto na mjesec, što je na godišnjoj razini 300 posto.

Iznosi li posudba 700 kuna, naknada je 210 kuna ili 30 posto, što se na godišnjoj razini penje na vrtoglavih 350 posto!

Unatoč tome, Maja Jurišić, PR menadžerica tvrtke Instant Kredit, Mobitel proizvodi, tvrdi da su njihovi klijenti više nego zadovoljni.

Imamo prekrasan odnos s građanima, puno su nam pomogli u kreiranju našeg proizvoda. Nakon što isplate zajam i jednokratnu naknadu, ne moraju se bojati novih troškova', rekla je za Večernji list.

Prema Zakonu o obveznim odnosima najviša dopuštena ugovorna kamatna stopa u odnosima između pravnih i fizičkih osoba 14 posto, a u poslovima između pravnih osoba 25,5 posto.

Kad su počeli poslovati na hrvatskom tržištu, u srpnju ove godine, krenuli su s iznosima zajmova od 400 kuna, nakon čega su proširili ponudu. Dosad su odobrili oko 2500 zajmova

Na pitanje jesu li dobili ikakvu licenciju Ministarstva financija, koje je nadležno za potrošačko kreditiranje, M. Jurišić kaže da nisu ni trebali, jer su njihovi zajmovi niži od 1500 kuna

'Polako smo ušli na tržište i osluškivali ponudu. Namjeravamo je dalje razvijati i povećavati iznose zajmova. Tada ćemo, naravno, zatražiti i licencu. No, svakodnevno kontaktiramo s nadležnim institucijama, imamo s njima odličan odnos', uvjerava te najavljuje snažnu marketinšku kampanju koju će uskoro pokrenuti, piše Večernji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi