STIGLA DVA PISMA NAMJERE

Za Badel 1862 nema obvezujućih ponuda

05.03.2013 u 16:27

Bionic
Reading

Za kupnju dionica Badela 1862 nije pristigla ni jedna obvezujuća ponuda već dva pisma namjere s neobvezujućim iskazom interesa i to Stock Spirits Group Luxembourg Holdings te češke tvrtke Granette & Starorežna Destilleries, doznaje se danas u Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

Rok za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju 65,84 posto dionica Badela 1862 istekao je 18. veljače, a da na taj natječaj nije pristigla ni jedna obvezujuća ponuda već samo dva pisma namjere izvijestio je danas Badel i putem Zagrebačke burze ne navodeći pritom o kojim je ponuditeljima riječ.

'Umjesto obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva, nakon provedenog dubinskog snimanja, AUDIO je zaprimio dva pisma namjere s neobvezujućim iskazom interesa i to od ponuditelja Stock Spirits Group Luxembourg Holdings Sari iz Luxembourga i Granette & Starorežna Destilleries iz Češke', naveli su iz Agencije za upravljanje državnom imovinom na upit Hine.

Iz Agencije također napominju kako je, sukladno odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom i odgovarajuće uredbe, natječaj za prikupljanje obvezujućih ponuda za prodaju dionica društva Badel 1862 završen.

'O daljnjim koracima vezanim za moguće raspisivanje natječaja ili neku drugu opciju odluku će donijeti Vlada Republike Hrvatske temeljem zaključka Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom koja će se bazirati na iscrpnoj analizi stanja, izvješću Nadzornog odbora društva, analizi najnovijih financijskih izvještaja te mišljenja ministarstava nadležnih za djelatnost društva', najavljuju iz Agencije.

Vlada je početkom studenoga prošle godine donijela odluku o drugom krugu prodaje dionica tvrtke Badel 1862 u kojem se nudi 2.065.828 dionica, ukupne nominalne vrijednosti 206,5 milijuna kuna, što je 65,84 posto temeljnog kapitala tvrtke, uz početnu cijenu od 106,5 milijuna kuna (51,58 kuna po dionici).

Ta je odluka donesena nakon što je u prvom krugu prodaje dionica Badela zaprimljeno 11 pisama namjere, pa je AUDIO zadužen da tim ponuditeljima uputi poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica.

U tom drugom krugu među obvezujućim uvjetima su bili zadržavanje zatečenog broja radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme još godinu dana nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora, bankovno jamstvo u visini 16,7 milijuna kuna i dostava programa ulaganja u idućih pet godina u visini od najmanje 120 milijuna kuna.

Uz obavijest o završetku natječaja za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Badela 1862 ta je tvrtka putem Zagrebačke burze danas izvijestila i da je u postupku predstečajne nagodbe Nagodbeno vijeće jučer donijelo rješenje o privremenoj mjeri kojom je Financijskoj agenciji naloženo da na rok od 30 dana zastane s postupcima ovrhe i osiguranja koji su pokrenuti nad tvrtkom.

Fina je postupila u skladu s donesenim rješenjem te je račun društva ponovno aktivan, navode iz Badela.

Nagodbeno je vijeće, po dokumentima objavljenim na internet stranicama Fine, jučer za povjerenika predstečjane nagodbe za Badel 1862 imenovalo Zdravka Kuzmića te Badelu dalo rok od 15 dana da dostavi svu potrebnu dokumentaciju.

Badel 1862 je 21. veljače predao zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe, navodeći da mu ukupni iznos obveza na taj dan iznosi 596 milijuna kuna.