predstavljanje idući ponedjeljak

Vujčić o promoviranju knjige Martine Dalić o Agrokoru: Ne vidim zašto bi to bio problem?

23.10.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Bivša potpredsjenica Vlade i ministrica gospodarstva knjige Martina Dalić u ponedjeljak, 29. listopada, će predstaviti svoju knjigu 'Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma'. Na promociji će govoriti i guverner HNB-a Boris Vujčić

'Od autorice sam pozvan da pričam o ekonomskim posljedicama slučaja Agrokor. To je vrlo važno', odgovorio je Vujčić u utorak novinarima na pitanje smatra li da je njegova nazočnost na promociji knjige Dalić primjerena, javlja N1.

Na opasku da time možda sudjeluje i u ekskulpiranju (op.a. oslobađanje od optužbi) netransparentnog procesa Vujčić odgovara kako u tome ne vidi ništa sporno.

'Koliko shvaćam imate knjigu koju je objavila potpredsjednica Vlade koja je vodila postupak. Pričat ću o onome što je radila Hrvatska narodna banka i ne vidim zašto bi to bio problem', kaže.

'Ne pada mi na pamet prejudicirati postoji li nečija kaznena odgovornost i raditi ono što je posao drugih tijela. Ja ću raditi ono što je moj posao, a to je makroekonomska politika i financijska stabilnost i o tome ću pričati', rekao je Vujčić.

Guverner HNB Boris Vujčić Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak