PORUKA LINIĆU

Vrdoljak: U idućoj godini bez novih poreza

18.12.2012 u 14:31

Bionic
Reading

Američka gospodarska komora (AmCham) ugostila je na poslovnom ručku ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koji je predstavnicima američkih kompanija u Hrvatskoj predstavio Vladine planove za poticanje investicija i poboljšanje poslovne klime

Prema njegovim riječima, trenutno stanje u gospodarstvu nije dobro, ali da je kao takvo prilika i izazov za krupne korake koje bi Vlada trebala poduzeti.

Istaknuo je da će Vlada u 2013. posebnu pažnju posvetiti uklanjanju investicijskih barijera. S tim u vezi najavio je skoro donošenje Zakona o strateškim investicijama, koji će omogućiti brzu realizaciju projekata koje Vlada ocijeni strateškima za Hrvatsku.

Komentirajući poreznu politiku, Vrdoljak je rekao da Vlada u idućoj godini neće povećavati porezno opterećenje za gospodarstvo. Upitan da li to znači da Vlada odustaje od poreza na nekretnine, ponovio je stav HNS-a o tom pitanju rekavši da 'novih poreza neće biti'.

Jedan od vladinih prioriteta u 2013. bit će i donošenje strategije razvoja industrije kako bi poduzetnici znali u što ulagati u idućih 10 do 15 godina.

Vrdoljak je spomenuo i energetiku kao sektor kojem Vlada daje posebni prioritet u investicijskim planovima. 'Do 2017. Hrvatska će postati izvoznica električne energije ako realiziramo sve planirane projekte', poručio je ministar gospodarstva.