stanje na cestama

Vozači, oprez! Duž Ličke i Jadranske magistrale mogući su odroni

18.09.2017 u 07:48

Bionic
Reading

Opreznije treba voziti po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima u Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i dijelu Like, a magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja duž Ličke magistrale DC1 i Jadranske magistrale DC8 te na cestama u gorju.

Zbog vode na kolniku za sav su promet zatvorene državne ceste DC36 u Koritinji i DC42 u Ogulinu (Stara cesta - kod Frankopanske kule).

Županijskom cestom ŽC6007 Zadar-Ražanac, zbog sanacije kolnika, vozi se jednim trakom, otežano, uz privremenu regulaciju prometa, do 18. rujna u 8 sati.

Od 18. rujna u 8 sati do 31. listopada u 20 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1 Sučević-Otrić zbog radova.

Od 18. rujna u 8 sati do 30. rujna u 19 sati bit će zatvorena obilaznica Slatine (DC2) zbog sanacije prijelaznih naprava na mostovima preko vodotoka Javorica i Potočani. Obilazak za teretna vozila: Virovitica-Suhopolje-Novaki-Sopje-Čađavica-Donji Miholjac (za smjer Virovitica-Slatina-Donji Miholjac) ili Virovitica-Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Našice (za smjer Virovitica-Slatina-Našice), a za osobna vozila: Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Čađavica (za smjer Virovitica-Slatina-Donji Miholjac) i Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Našice (za smjer Virovitica-Slatina-Našice).

  • +5
Gužve na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na zagrebačkoj obilaznici od 18. rujna do 17. studenog na dionici Jankomir-Zaprešić (0. +490 do 1. km +390) u smjeru Zagreba vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom, zbog sanacije kolničke konstrukcije.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 Udbina-Bruvno (obilazak: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Sveti Rok (DC50)-Gračac (DC1)); DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar) i DC47 u mjestu Uštica kod Jasenovca (pad stabla na kolnik).

  • +4
Poslijepodne se očekuju novi pljuskovi Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnog prijelaza Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji, posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa. Korisnicima se savjetuje da se pravodobno pripreme za putovanje, uključujući kupnju vinjeta za autoceste na području Slovenije, kako se ne bi dodatno stvarali gužve i zastoji.

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja. Ostali katamarani i trajekti plove prema redu plovidbe.