PAVAO VUJNOVAC

Vlasnik PPD-a: Naši će prihodi u 2014. biti veći od milijardu kuna

22.01.2015 u 10:04

Bionic
Reading

Bivši lokalni distributer, vukovarsko Prvo plinarsko društvo (PPD), a danas najveći domaći trgovac plinom, u tri je godine postao jedna od kompanija u Hrvatskoj koje najbrže rastu. Iako je svakom od dvoje predsjedničkih kandidata, Josipoviću i Grabar-Kitarović, donirao trideset tisuća kuna, nerado govori o politici i kaže da je zapravo potpuno apolitičan, vlasnik i direktor PPD-a Pavao Vujnovac osvrnuo se na te glasine rekavši da se razlozi njihova uspjeha traže na potpuno pogrešnome mjestu. S njim je časopis Lider razgovarao o lanjskoj poslovnoj godini, projektima koje su pokrenuli, planovima u budućnosti, pa i potencijalu ulaska u vlasništvo nekih drugih tvrtki

'Rastemo i dalje, i u prodanim količinama plina i u tržišnom udjelu. U tri smo godine došli do 30-ak posto tržišta, što je vrlo brzo, a naši će prihodi u 2014. biti veći od milijardu kuna. To je sve što vam zasad mogu reći o financijskim rezultatima. S prirodnim plinom znamo raditi, a tržište i regulativa relativno se brzo usklađuju i razvijaju tržište. No stalno gledamo nove projekte, jako nas interesiraju obnovljivi izvori energije, no ne želimo ulaziti u ishitrene projekte. Sve u svemu, usmjereni smo prema tome da postanemo regionalna energetska tvrtka', kazao je Vujnovac.

'Naš je interes razvoj poslovanja u cijeloj regiji. Naravno, ne želimo širenje po svaku cijenu. Prošle godine uspostavili smo tvrtku u Sloveniji koja se bavi trgovinom električne energije u desetak regionalnih država. Na tri smo burze i bavimo se kratkoročnim trgovanjem. U Mađarskoj želimo biti na tržištu prirodnog plina i trenutačno radimo na tome', dodao je Vujnovac.

Intervju možete pročitati ovdje.