HEINEKEN PONUDIO NAJVIŠE

Vlasnik Karlovačkog za 220 milijuna eura kupio Laško

13.04.2015 u 15:51

Bionic
Reading

Slovenski mediji navode da je, prema neslužbenim informacijama, najviše ponudio nizozemski Heineken, ali podaci o tome koliko je iznosila ponuda malo se razlikuju - Delo navodi 25 eura po dionici, a Finance 25,5 eura

Najvišu ponudu za Pivovarnu Laško, prema neslužbenim informacijama, predao je nizozemski Heineken, koji je u Hrvatskoj vlasnik Karlovačke pivovare. List Delo navodi da su Nizozemci ponudili 25 eura po dionici, a Finance navode 25,5 eura po dionici, što znači da su za 100-postotni udjel u slovenskoj pivovari spremni platiti oko 220 milijuna eura (1,5 milijardi kuna).

Ponude investicijskih fondova CVC, Mid Europa Partners i KKR iznose između 22 i 24 eura po dionici. Dokapitalizacija od najmanje 75 milijuna eura najvjerojatnije više nije uvjet, navodi Delo.

Na sjednici odvjetničkog društva Wolf Theiss u 13 sati počelo je otvaranje pristiglih obvezujućih ponuda za kupnju većinskog udjela (51,11 posto dionica) u Laškom.

U ured odvjetničkog društva stigli su članovi Uprave Pivovarne Laško: Dušan Zorko, Mirjam Hočevar i Robert Šega te predstavnici glavnih prodavatelja – Društva za upravljanje potraživanjima banaka (Družba za upravljanje terjatev bank - DUTB) i Kapitalnog društva (Kapitalska družba - Kad).

Za 14 sati bila je zakazana dražba za paket dionica Pivovarne Laško, ali čini se da to nije bilo potrebno. Slovenski list Finance na internetskim stranicama navodi da je Pivovarna Laško prodana Heinekenu.