uspjela ponuda dionica

Vlasnik Arenaturista na Burzi prikupio 788 milijuna kuna

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 26.05.2017 10:24
  • Objavljeno 26.05.2017 u 10:24
Hotel Park u Puli

Hotel Park u Puli

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Arena Hospitality Group, inače vlasnici Arenaturista, završili su javnu ponudu dionica u kojoj su prikupili 788 milijuna kuna svježeg kapitala. Upisano je 1,8 milijuna novih dionica po cijeni od 425 kuna po novoj dionici

Očekuje se da će trgovanje novim dionicama na Zagrebačkoj burzi započeti 6. lipnja 2017. godine ili oko tog datuma.

Društvu PPHE Hotel Group Limited (PPHE Hotel Grupa), putem njegovog društva kćeri u stopostotnom vlasništvu, bit će izdano 141,883 Novih dionica. Nakon izdanja Novih dionica, PPHE Hotel Grupa neizravno će držati 51,97 posto udjela u temeljnom kapitalu Arene.

Arenina javna ponuda dionica prva je javna ponuda hrvatskog hotelijerskog društva te najveće prikupljanje sredstava jedne hrvatske kompanije nakon 2007. godine.

Očekuje se da će sredstva prikupljena javnom ponudom dionica biti korištena za ubrzavanje provedbe plana kapitalnih investicija Arena Grupe s ciljem obnove niza smještajnih objekata u Hrvatskoj i financiranje širenja poslovanja Arena Grupe u Regiji srednje i istočne Europe; korištenje opcije stjecanja preostalih 12 posto udjela u društvu Sugarhill Investments B.V. (uključivo s pripadajućim troškovima transakcije) od PPHE Hotel Grupe, nakon čega će Arena u neizravnom vlasništvu imati cjelokupno poslovanje u Njemačkoj i Mađarskoj te otplatu i refinanciranje duga Arene, ovisno o okolnostima, kako bi se postigli povoljniji uvjeti financiranja.

Boris Ivesha, predsjednik Upravnog odbora Arene, izjavio je: 'Zadovoljni smo što je Arena ostvarila još jedan važan cilj u transformaciji u međunarodno hotelijersko društvo s dobro balansiranim porfteljom. Nakon uspješnog 'road showa', tijekom kojeg je naš tim posjetio niz postojećih i potencijalnih ulagatelja u gradovima kao što su Zagreb, Ljubljana, London, Stockholm, Tallinn i Beč, baza naših dioničara se proširila.(...) Prikupljeni novi kapital omogućit će ubrzavanje naših investicijskih planova usmjerenih na obnovu postojećih smještajnih objekata te realizaciju daljnjeg razvoja Arene u Srednjoj i Istočnoj Europi. Želimo zahvaliti postojećim dioničarima na njihovom povjerenju u našu ponudu te zaželjeti dobrodošlicu novim ulagateljima koji će postati dio naše razvojne priče.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!