SAMO ZATO ŠTO JE IZ HDZ-A

Vlada smjenjuje uspješnog direktora HP-a

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 14:07
  • Objavljeno 05.04.2012 u 13:33
robert jukić

robert jukić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je predložila smjenu dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatske pošte Roberta Jukića. Iako je uspješno vodio tu državnu tvrtku, Jukiću je izgleda presudila činjenica da je član HDZ-a. Za njegova nasljednika predložen je Alen Premužak, dosadašnji izvršni direktor divizije Ekspres Hrvatske pošte

U četiri godine, koliko je na čelu HP-a, Jukić je tu državnu tvrtku iz kroničnog gubitaša pretvorio u profitabilnu tvrtku te je smanjio, uz blagoslov sindikata, broj zaposlenih za 2.000 ljudi. HP ove godine kreće u projekt digitalne televizije.

Uz Jukića, Nadzornom odboru HP-a predlaže se i opoziv dosadašnjeg člana uprave Nenada Puškara. Zamijenio bi ga Željko Žarko, a Ranko Marinović, drugi član uprave, zadržao bi svoju funkciju.

Slavko Linić imenovan je, sukladno Zakonu o Fondu za naknadu oduzete imovine, predsjednikom Upravnog odbora spomenutog Fonda, a Orsat Miljenić, Arsen Bauk, Tihomir Jakovina i Ivan Vrdoljak članovima.

Također, na osobni zahtjev, razriješen je privremeni direktor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Zoran Komar, a Bojan Glavašević imenovan je novim privremenim direktorom, do imenovanja direktora spomenutog Fonda, na temelju provedenog postupka po javnom natječaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi