ŠEFICA HUP-A

'Vlada nije provela prave strukturne reforme'

18.06.2015 u 19:21

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Gordana Deranja rekla je gostujući u RTL-u Danas da su pozdravljali sve pozitivne poteze ove Vlade, međutim da pravih strukturnih reformi nije bilo

Deranja se danas sastala s Tomislavom Karamarkom, predsjednikom HDZ-a, koji je nakon sastanka najavio oštre rezove u prvih šest mjeseci ako osvoji vlast, a poslodavci su najavili da će razgovore nastaviti sa svim strankama koje se odazovu njihovom pozivu.

'Mi smo javno rekli da smo podržavali sve one poteze koje je Vlada činila i ne možemo reći da Vlada nije ništa učinila u svom mandatu - od Ministarstva rada, poticaja za zapošljavanje, od Ministarstva financija…'rekla je Deranja.

Dodala je da stječe opći dojam da su poslodavci i Vlada u ratu: 'Mi smo upozoravali na ono što upozoravamo već više godina, a to je da nema pravih strukturnih reformi. Pozdravljali smo sve pozitivne poteze ove Vlade, međutim ovih 16 pitanja koja smo detektirali kao problem u gospodarstvu - nismo vidjeli da je ova Vlada realizirala'.

Deranja ne očekuje da će se s reformama krenuti u predizborno vrijeme:

'Kao što vidim, po pojedinim ministarstvima najavljuju se određene reforme koje će se primjenjivati do 2016. - 2017., znači da rade nešto na tome. A kad budemo imali njihov konkretni gospodarski program s kojim bi osvojili sljedeći mandat, onda možemo konkretno o tome razgovarati'.