MJERE POMOĆI

Vlada Croatia Airlinesu odobrila produženje otplate kredita

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 17.09.2020 13:59
  • Objavljeno 17.09.2020 u 13:59
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MORH/F. Buj

Vlada je u četvrtak izmijenila odluku o suglasnosti Croatia Airlinesu za kredit kod Hrvatske poštanske banke i Privredne banke Zagreb radi financiranja investicijskog održavanja zrakoplovnih motora, odobrivši uz ostalo produženje otplate za godinu dana

Ugovor o kreditu za održavanje motora u iznosu od 8,5 milijuna eura Croatia Airlines je podigao kod HPB-a i PBZ-a u proljeće 2018. godine.

Kao krajnji rok raspoloživosti kredita za korištenje tada je određen 30. lipnja 2018. godine, a kao krajnji rok otplate 31. prosinca 2022. godine.

Sada se, uz ostalo, krajnji rok otplate pomiče na 30. lipnja 2023. godine.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković objasnio je da je Croatia Airlines zbog problema u poslovanju povezanih s epidemijom Covida 19 zatražila odgodu plaćanja pojedinih obveza iz osnovnog ugovora te planira sklapanje dodatka jedan osnovnom ugovoru o klupskom kreditu iz 2018. godine.

Izmjene se, kako je rekao, prvenstveno odnose na dospijeće i otplatu kredita, način otplate, obračun kamate i kamatno razdoblje, pri čemu ostali bitni uvjeti kredita ostaju nepromijenjeni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!