POTRAŽUJU 920 MIL. KUNA

Vjerovnici odlučili o prodaji imovine Đakovštine

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.05.2010 10:03
  • Objavljeno 07.05.2010 u 09:57
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Odbor vjerovnika Đakovštine d.d. u stečaju, koji je jučer u Đakovu održao sjednicu zatvorenu za javnost, odlučio je da prodaja stečajnog dužnika, kad je riječ o imovini u njegovu tvorničkom krugu, teče parcijalno u tri tehnološke cjeline oslonjene na profitne centre 'Tena', 'Sjemenarstvo' i 'Mlinovi'

Prodaja imovine izvan kruga stečajnog dužnika, nekoliko hala, poslovnih prostorija i Stanice za tehnički pregled vozila, obavit će se posebno, izjavio je nakon sjednice odbora vjerovnika stečajni upravitelj Perica Mitrović. Procijenjena vrijednost imovine te propale đakovačke mlinsko-pekarske industrije, koja je u stečaju od 25. siječnja, jest 283 milijuna kuna.

Đakovština je od 25. siječnja u zakupu osječkoga Žita, koje je nakon isteka jednomjesečnoga otkaznog roka radnicima ponudilo 400 ugovora o privremenom radu do kraja stečaja pa sada u toj tvrtki od nekadašnjih 466 radnika radi njih 407.

Parcijalnu prodaju jednoglasno su izglasovali razlučni vjerovnici, to jest banke jer se njihova razlučna prava oslanjaju na te tri tehnološke cjeline, objasnio je stečajni upravitelj Mitrović i najavio da će imovina biti prodana na usmenoj javnoj dražbi početkom lipnja, a javni natječaj za prodaju bit će raspisan krajem svibnja.

Više od 3000 vjerovnika potražuje od Đakovštine d.d. 920 milijuna kuna, čime se stečaj te tvrtke smatra jednim od najvećih koji se vodi na Trgovačkome sudu u Osijeku.

Zakupac Žito najavio je da će nakon odbora vjerovnika stečajnoj upravi Đakovštine poslati zahtjev za revidiranje zakupa jer sadašnja proizvodnja u Đakovštini ne može pokriti troškove plaća za toliko radnika, kojih je previše za sadašnji opseg posla, troškove zakupa i druge troškove. Žito je zainteresirano i za kupnju, no njegova konačna odluka ovisit će o uvjetima natječaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi