dr. Krešimir Luetić

'Vizionari ponekad nisu prepoznati i valorizirani od svojih suvremenika. Stoga inicijativu tportala smatram vrlo važnom za razvoj našeg društva'

04.11.2022 u 20:08

Bionic
Reading

Želimo pronaći i nagraditi one koji razmišljaju izvan okvira i svojim djelovanjem mijenjaju Hrvatsku na bolje; od uspješnih lidera i istaknutih poduzetnika do inovatora koji su uzor mlađim naraštajima. Zbog toga je tportal pokrenuo veliki medijski projekt, izbor Vizionara godine

Riječ je o godišnjoj nagradi koja se dodjeljuje u pet kategorija: gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport, uz izdvojenu nagradu za glavnog Vizionara godine.

Naših 100 suradnika, autora, komentatora i sugovornika nominira po svom sudu najbolje u tih pet kategorija, a nominirani ulaze u finalni izbor glavnog žirija koji će činiti deset uspješnih ljudi iz domaćeg biznisa i društva.

Raduje nas to što su projekt podržali neki od najvažnijih dionika hrvatskog gospodarstva i društva. Među njima je i dr. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

'Smatram da hrvatsko društvo ima značajan prostor za napredovanje upravo u području poticanja i razvoja sposobnih i uspješnih pojedinaca u svim mogućim, različitim zanimanjima. Uspjeh nije nešto što naše društvo automatski potiče ili nagrađuje, čak ponekad na uspjeh gleda podozrivo. Povijest nas uči da vizionari ponekad nisu bili prepoznati i valorizirani od svojih suvremenika. Stoga ovu inicijativu tportala smatram vrlo važnom za razvoj našeg društva i unaprjeđenje našeg sustava vrijednosti.

  • +3
Krešimir Luetić Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Kultura uspjeha znači vrednovanje i poticanje uspješnih pojedinaca ili timova, svih onih koji pomiču naše društvo prema naprijed. Stoga projekt Vizionar koji je pokrenuo tportal, vidim kao izvrstan korak u poticanju društvene klime koja će pridonijeti dizanju razine uspješnosti Lijepe Naše', izjavio je Luetić.

Pobjednika ovogodišnjeg izbora za Vizionara godine objavit ćemo na velikoj konferenciji koja će se održati početkom 2023. Na njoj će se diskutirati o ključnim temama za razvoj Hrvatske s najvažnijim predstavnicima domaćeg gospodarstva i društva.