PICOK PREUZELA BANKA

Višnja Pevec ostala bez hotela

višnja pevec

višnja pevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Podravska banka postala je vlasnik đurđevačkog hotela Picok, jedne od najsjajnijih zvijezda iz Pevec grupe i turističke institucije koja dobro posluje unatoč krizi

Tu je neslužbenu informaciju Jutarnjem listu potvrdio Julio Kuruc, predsjednik Uprave koprivničke Podravske banke, koji ističe da je banka zbog dugova pokrenula ovrhu nad grupacijom Pevec. Kuruc ističe da trenutačno traže kupca za Picok.

Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih bjelovarskom Pevecu, hotel Picok procijenjen je na 30-ak milijuna kuna. Picok je važna točka u razvoju lovnog turizma, a njegova je posebna vrijednost i u dodatnim sadržajima: bazenu, wellnessu, teretani. Zbog toga dobro upućeni tvrde da će banka vrlo lako naći kupca za hotel, ali pitanje je po kojoj cijeni.

Iako hotel bilježi rast noćenja u odnosu na prošlu godinu, kao i prometa u ugostiteljskom sektoru te wellnessu, radnici za rujan i listopad nisu dobili plaću jer Picok, na njihovu žalost, nije izdvojen iz grupacije Pevec čiji je račun već dulje u blokadi.

Kupce Picoka treba tražiti u krugovima onih kojima je to core business, tako će se vjerojatno razgovarati s vlasnikom koncerna Sunce i dioničarom NK Hajduk Jakom Andabakom, vlasnikom zagrebačkog HUP-a koji upravlja elitnim hotelima Anđelkom Lekom, a možda is Goranom Štrokom, čelnikom grupacije GS Hotels.

Od lokalnih potencijalnih kupaca spominje se vlasnik križevačkog KTC-a Ivan Katavić. Trgovački div KTC, naime, već je ušao u hotelski biznis na Jadranu te najavljuje moguće nove akvizicije na tom polju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi