SVE NA JEDNOM MJESTU

[VIDEO] Poslujte pametno i uštedite vrijeme - Moj Telekom Poslovni portal nudi potpun nadzor nad fiksnim, mobilnim i ICT uslugama vaše tvrtke

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 10.11.2020 09:28
  • Objavljeno 10.11.2020 u 09:28
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Moj Telekom Poslovni portal potpuno je besplatna online usluga koja pruža uvid u sve one usluge koje upotrebljavaju poslovni korisnici unutar Hrvatskog Telekoma (HT)

Portal omogućuje potpun nadzor nad fiksnim, mobilnim, ICT i IoT uslugama u vašoj tvrtki. Poslovni korisnik preko njega može pratiti troškove, upravljati računima i uslugama ili prijaviti poteškoće putem računala ili mobitela kada i gdje god želi.

Upravljanje računima

Moj Telekom Poslovni portal nudi pregled svih dospjelih plaćenih i neplaćenih računa u digitalnom obliku, kao i arhivu za posljednjih 12 mjeseci. Računi se mogu plaćati pomoću 2D bar koda na portalu, poslati direktno knjigovodstvenom servisu ili ih se može preuzeti s portala i lokalno pohraniti na uređaj.

U svakom trenutku na portalu se ima uvid u potrošnju svih fiksnih, mobilnih, ICT i IoT usluga. Brzo i lako možete vidjeti koliko imate preostalih minuta, SMS-ova i internetskog prometa u tarifi te iskorištenih i preostalih licenci.

Detaljan ispis poziva i spajanja

Preko Moj Telekom Poslovnog portala može se preuzeti detaljan ispis poziva, kao i ispis spajanja u različitim formatima i lokalno ih pohraniti na računalo ili mobilni uređaj. Na portalu je također dostupna arhiva detaljnog ispisa poziva za posljednjih 12 mjeseci.

Upoznajte novi Moj Telekom Poslovni portal

Izvor: tportal.hr

Na portalu su dostupne sve dodatne opcije te se mogu aktivirati i deaktivirati ovisno o potrebama poslovanja – i to u samo nekoliko klikova. Na taj način u svakom trenutku i na jednom mjestu korisnik ima pregled svih svojih aktiviranih opcija.

Prijava smetnje - pratite status njezina rješavanja

U slučaju bilo kakve smetnje na nekoj od usluga Hrvatskog Telekoma, poslovni korisnik može je prijaviti putem portala i na njemu pratiti status njezina rješavanja.

O svakoj fazi otklona smetnje šalje se obavijest – u trenutku u kojem je prijava zaprimljena, u kojem je statusu te u trenutku u kojem je smetnja otklonjena i prijava zatvorena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!