novi mediji

Vice bankrotirao, ulagači će ga preuzeti za 'kikiriki'

15.05.2023 u 09:42

Bionic
Reading

Vice Media Gruop, izdavač koji stoji iza portala Vice i Motherboard zatražio je stečaj te će vjerojatno biti prodan skupini ulagača koji su ga financirali prethodnih godina

Kako javlja BBC, Vice, čija se vrijednost nekad procjenjivala na gotovo šest milijardi dolara, bit će prodan za 225 milijuna dolara.

Tvrtka, čija su primarna publika milenijalci i ostale mlađe dobne skupine nastavit će raditi dok traje stečaj koji bi trebao biti gotov kroz tri mjeseca.

Bankrot Vicea dio je niza stečajeva i restrukturiranja medijskih i tehnoloških poduzeća koji se dogodio posljednjih mjeseci nakon što su se ekonomski uvjeti u SAD-u pogoršali, a oglašivački budžeti su srezani.

Ranije ovog mjeseca BuzzFedd je objavio da će ugasiti svoju informativnu redakciju koja se 'proslavila' objavom irelevantnog sadržaja i nije preživjela test digital only poslovanja.

Prošlog mjeseca Vice je objavio da gasi televizijsku emisiju 'Vice News Tonight' u sklopu šireg restrukturiranja poslovanja i nezaobilaznog dijeljenja otkaza.

Vice je bio jedan od najbrže rastućih medija na početku digitalne izdavačke ere te je u toj fazi bio izdašno evaluiran na burzama. No milenijalci, njihova ključna publika, okrenula im je leđa.