NEKADAŠNJA PLIVINA TVRTKA

Veterina mijenja ime u Genera

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 17.06.2009 11:39
  • Objavljeno 17.06.2009 u 11:39
cjepivo

cjepivo

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Temeljem odluke Glavne skupštine, održane u utorak, 16. lipnja, tvrtka za proizvodnju veterinarskih proizvoda Veterina d.d. promijenit će naziv u Genera d.d., objavljeno je danas iz te tvrtke

U priopćenju se pojašnjava da je Veterina, kao krovna kompanija, vlasnik tvrtki koje se bave različitim djelatnostima, a od kojih sve nisu vezane uz veterinarsku djelatnost.

'Slijedom te činjenice, kao i realne osnove da se poslovanje grupacije u budućnosti proširi i na humanu farmaceutiku, bilo putem akvizicija ili osnivanjem novih tvrtki, Glavna skupština društva naziv tvrtke Genera d.d. smatra prikladnijim', navodi se u priopćenju.

Genera je krovna kompanija, s ulogom strateškog i financijskog upravljanja društvima s ograničenom odgovornošću koja čine Genera grupu.

Tu grupaciju u veterinarskom poslovanju čine tvrtke Veterina d.o.o iz Kalinovice i Veterina Ltd. iz Ljubljane, u farmaceutskom tvrtka Vitamedera d.o.o. iz Kalinovice, a u ostalom poslovanju tvrtke Veterina Nutricius, Veterina Kalinova i Veterina usluge.

Novi puni naziv tvrtke tako će glasiti Genera d.d. za razvoj i proizvodnju farmaceutskih proizvoda, dok svi ostali podaci, kao što su sjedište i matični broj, ostaju nepromijenjeni te će dionice Genere i dalje kotirati i u prvoj kotaciji Zagrebačke burze pod burzovnom oznakom VERN-R-A.

Tvrtka Veterina bila je u vlasništvu Plive, koja je u rujnu 2007. objavila javni poziv za prodaju dionica te tvrtke, pa su u listopadu te godine institucionalni investitori stekli gotovo 64 posto, građani 30 posto, a zaposlenici Veterine 6 posto dionice te tvrtke.

Sredinom 2008. godine pak većinski, 72,18 postotni udio u Veterini preuzima zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković, i to kupnjom dionica na Zagrebačkoj burzi, a potom objavom javne ponude za preuzimanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi