karijere

Velimir Vilović na čelu Cemexa Hrvatska

24.05.2017 u 14:51

Bionic
Reading

Nakon gotovo deset godina na čelu Cemexa Hrvatska, Trpimir Renić karijeru će nastaviti unutar Cemexa, ali u SAD-u, a zamijenit će ga Velimir Vilović, koji će biti odgovoran za poslovanje Cemexa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke

Velimir Vilović do sada je obnašao funkciju direktora prodaje i logistike tvrtke Cemex Hrvatska, koja u regiji zapošljava 510 ljudi te posluje s tri tvornice cementa, sedam betonara i dva kamenoloma. 

Karijeru je započeo u tadašnjem Dalmacijacementu prije gotovo dvadeset godina, kao voditelj izvoza, napredujući do pozicije direktora ljudskih potencijala. Funkciju direktora prodaje i logistike obavljao je od 2010. godine. 

U priopćenju se prenosi i izjava Vilovića koji ističe da vrlo dobro poznaje kompaniju, da je sudjelovao u oblikovanju njenog strateškog smjera te je spreman nastaviti raditi na daljnjem razvoju njenog održivog poslovanja, u suglasju sa svim ključnim dionicima, a prije svega s lokalnom zajednicom u kojoj posluju.

Renić, pak, nastavlja karijeru na poziciji potpredsjednika za strateško planiranje Cemexa u Sjedinjenim Američkim Državama. Cemex USA je najveća Cemexova operacija s godišnjim prihodom od 3,7 milijardi dolara, koja u SAD-u posluje s 11 tvornica cementa, 270 betonara, 57 kamenoloma i 43 distribucijska terminala.