poljoprivrednici očajni

Veliko nevrijeme s tučom poharalo sjever Hrvatske

  • Autor: T.O.
  • Zadnja izmjena 12.07.2017 09:08
  • Objavljeno 12.07.2017 u 07:56
Nevrijeme je pogodilo jučer dijelove Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske županije i jug Istre

Nevrijeme je pogodilo jučer dijelove Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske županije i jug Istre

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Veliko nevrijeme pogodilo je jučer dijelove Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske županije i jug Istre. Od Murskog Središća preko Ivanca do Bednje - vjetar je čupao stabla, a tuča veličine oraha potukla je već načete poljoprivredne kulture

Oluja praćena tučom poharala je naselja Vrbno i Ježovec. Vatrogasci su satima  uklanjali blato, grane i stabla s ceste. Oštećene su i prometnice, a aktivirala su se klizišta. Razmjeri štete još se utvrđuju, javlja HRT.

Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan, izjavio je sinoć kako su stradale sve poljoprivredne kulture iznad kojih je prošao oblak. Stradali su svi trajni nasadi, vinogradi, voćnjaci. Kazao je da je teško reći kolika je konkretno šteta. Ona je višemilijunska, to je sigurno, kazao je Kolar.

Dok su neka područja u Varaždinskoj županiji prošla samo s pljuskom i grmljavinom, u zapadnom dijelu županije padala je tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom. Ivanečki vatrogasci intervenirali su zbog oštećenog krovišta obiteljske kuće. Informacije o šteti stižu i iz Varaždinskih Toplica, gdje je jak vjetar rušio i čupao stabla u zaštićenom perivoju uz termalne izvore i arheološki kompleks.

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je i jug Istre. U pola sata koliko je nevrijeme trajalo nije počinjena nikakva materijalna šteta, potvrdila je županijska Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Nevrijeme je krajem prošloga tjedna pogodilo i Dugo Selo

Autor: Snimila čitateljica tportala

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!