AUCHAN U LOVU

Veliki francuski trgovački lanac traži dobavljače u Hrvatskoj

15.11.2016 u 14:07

Bionic
Reading

U Hrvatskoj 14. i 15. studenoga boravi Peter Clement, direktor za nabavu neprehrambenih proizvoda za tržište Europe, francuskoga trgovačkog lanca Auchan, s ciljem izravnog povezivanja s potencijalnim hrvatskim dobavljačima novih proizvoda

Francuskoj tvrtki Auchan ovom se prigodom predstavljaju hrvatski proizvođači obuće, tekstilnih proizvoda, plastičnih proizvoda za kućanstvo, zatim proizvoda za čišćenje, kozmetike, kišobrana i sl., doznajemo iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Grupa Auchan jedan je od najvećih francuskih maloprodajnih lanaca sa sjedištem u Croixu u Francuskoj. Riječ je o jednom od vodećih svjetskih distribucijskih lanaca prisutnih u 16 zemalja, s ukupno 330.700 zaposlenih u 1774 supermarketa te s prihodom od 63 milijarde eura u 2014. godini. Auchan je treći najveći trgovački lanac u Francuskoj i jedanaesti najveći u Europi.

Navedeno događanje HGK je organizirao u okviru poslovnih aktivnosti "Hrvatska kao nabavno tržište" ("Croatia Supply Day"), kojima pokreće dolazak potencijalnih inozemnih uvoznika, i to organizacijom izravnih susreta s hrvatskim izvoznicima.