stavili potpise

Vela Luka dobiva marinu vrijednu 47 milijuna kuna

19.09.2017 u 13:57

Bionic
Reading

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, ravnatelj Županijske lučke uprave Boris Žuvela i predstavnik tvrtke Ovalis Ivo Šegon potpisali su u utorak u Dubrovniku 47 milijuna kuna vrijedne ugovore o koncesiji i izvođenju radova javne infrastrukture, vezanih za realizaciju marine u Vela Luci

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je odluka o dodjeli koncesije tvrtki Ovalis donesena na Županijskoj skupštini te kako se time okončava jedan dugotrajni postupak.

'Vrijednost radova na investiciji je 47 milijuna kuna, a time je nastavljen niz davanja koncesija. Nedavno je bilo potpisivanje ugovora za marinu u Lumbardi, pripremamo koncesioniranje luke nautičkog turizma u Blatu, a očekujemo da će država brzo završiti postupak koncesioniranja za marine u Lastovu i marinu u Pločama', rekao je Dobroslavić te dodao kako će se Županija nastaviti odgovorno odnositi prema pomorskom dobru.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka, Boris Žuvela rekao je kako ga osobito veseli konačna realizacija tog projekta. 

'To je od izrazite važnosti za Općinu Vela Luka i taj projekt će uvelike doprinijeti razvoju malog i srednjeg poduzetništva', rekao je.

Predstavnik koncesionara Ivo Šegon ocijenio je da će marina doprinijeti razvoju Vela Luke i cijelog otoka Korčule.

Projekt marine od 200 vezova realizirat će se u dvije faze, koje podrazumijevaju izgradnju marine te obnovu područja pod Županijskom lučkom upravom Vela Luka.