vatrena stihija

Vatrogasci obuzdali požar na Krku, jedna osoba smrtno stradala

03.01.2018 u 07:19

Bionic
Reading

U tijeku je gašenje požara na samostojećoj kući s tri etaže u Puntu na otoku Krku. Kako doznaje tportal, krčki vatrogasci primili su dojavu jutros u 4.18, a na požarištu su pronašli jednu smrtno stradalu osobu

Zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Krk Dinka Petrova zatekli smo na požarištu, netom nakon što je požar obuzdan.

'Sad vršimo dogašivanje, jer je od kad smo dobili dojavu u 4.18 do 6.35 bila borba s varom. Uspjeli smo požar prigušiti, no jedan kat je izgorio. Riječ je o samostojećoj kući koja ima tri etaže, i u toj gornjoj etaži, gdje je izbio požar zamijetili smo mrtvu osobu koja je ostala ležati na krevetu. Uspjeli smo zaustaviti požar da se ne proširi na tavanski prostor, odnosno donji kat, a kada smo došli nakon dojave, požar se bio razbuktao, plameni jezici su izlazili na sve otvore', rekao je za tportal zapovjednik JVP Krk Dinko Petrov.

  • +7
Požar u Puntu na Krku Izvor: Cropix / Autor: Matija Đanješić

Dodao je kako u zgradi nije bilo više ljudi osim stradale osobe, a u gašenju je sudjelovalo 10 vatrogasaca JVP Krk s četiri vozila.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, danas je trebala biti provedena deložacija kuće koja je izgorjela u požaru, a prema svjedočenju vatrogasaca gašenje je otežavalo to što je u kući bilo 'mnogo deka, krpa i gorivog materijala koji je, čini se, bio i natopljen benzinom'. Vatrogasci su potvrdili i da su po etažama bile razmještene i plinske boce zbog čega su morali biti posebno oprezni kako bi spriječili ugrožavanje kuća u okolici.