POTPISANI UGOVORI

Valamar za 23,2 milijuna eura preuzeo Hotele Baška

11.06.2015 u 13:23

Bionic
Reading

Hotelska grupacija Valamar Riviera sklopila je kupoprodajne ugovore prema kojima stječe većinski udio u društvima Baškaturist, Mirta Bašćanska i Vala Bašćanska, u čijem je vlasništvu ukupno 83,82 posto dionica Hotela Baška, i time ostvarila prvu veliku akviziciju na Jadranu te potvrdila namjeru da svoj rast ostvari širenjem na Jadranu i u regiji, izvijestili su iz Valamara

Isplatom ugovorene kupoprodajne cijene Valamar Riviera steći će 96,84 posto udjela u društvu Baškaturist d.o.o., 91,24 posto udjela u društvu Mirta Bašćanska d.o.o. i 99,67 posto udjela u društvu Vala Bašćanska d.o.o. za ukupnu cijenu od 23,2 milijuna eura. Zatvaranje transakcije očekuje se do kraja lipnja.

'Ponosan sam što smo jučer uspješno realizirali najavljenu akviziciju Hotela Baška d.d. Baška je jedna od najatraktivnijih i najkvalitetnijih destinacija na Kvarneru, zaposlenici Hotela Baška d.d. su i do sada odlično vodili kompaniju te sam siguran da će zajedno s Valamarom nastaviti uspješno razvijati Bašku. Jedna od ključnih aktivnosti u nadolazećem periodu bit će planiranje i razrada budućih ulaganja u Bašku te razvoj cjelokupne destinacije Krk, na kojem je Valamar ovom akvizicijom preuzeo vodeću poziciju', istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Hoteli Baška u svom sastavu ima hotel Corinthia 3* s 431 smještajnom jedinicom, hotele Zvonimir 4* s 85, Atrium i Adria 4/5* s 92 smještajne jedinice te dva kampa s kapacitetima za gotovo 3.000 gostiju.

Valamar je na otoku Krku prisutan i poslovno aktivan kroz objekte i sadržaje nekadašnjeg Zlatnog otoka – hotel Valamar Koralj te kampove Ježevac, Krk i Škrila - u koje je u proteklih deset godina uloženo oko 150 milijuna kuna.

Poslovni model i turistička imovina tvrtke Hoteli Baška izrazito su kompatibilni sa sadašnjim portfeljem Valamara na otoku Krku te predstavljaju okrupnjavanje destinacije u kojoj je Valamar do sada ostvarivao dobre rezultate i visoke stope povrata.