tržište kapitala

Valamar Riviera izvukla burzu iz minusa

Valamar Riviera otvorila je dva nova ljetovališta u Rapcu

Valamar Riviera otvorila je dva nova ljetovališta u Rapcu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar Riviera

Domaće tržište kapitala se u četvrtak vratilo u pozitivan teritorij, indeksi su prekinuli niz od tri uzastopna negativna dana, dok je likvidnost ostala i dalje skromna.

Indeks CROBEX je ojačao 0,4 posto na 1.828,78 bodova, dok je uži indeks tržišta CROBEX10 zabilježio rast od 0,5 posto. Sektorski gledano, najbolji dan su imale dionice građevinskog sektora, čiji je indeks uzletio 3,9 posto, dok je gubitnike predvodio indeks turističkog sektora, s padom od 0,7 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je oko 4,2 milijuna kuna, a najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su s prometom od 1,2 milijuna kuna bile i ujedno jedini milijunaš, pri čemu im je cijena ojačala gotovo dva posto. Više od pola milijuna kuna prometa ostvarile su još samo dionice Ericsson Nikola Tesle, čija je cijena zabilježila pad od 2,2 posto na prometu od 631 tisuću kuna, čime se dionica svrstala među glavne gubitnike dana.

Ipak, titulu gubitnika dana je pokupila dionica Liburnia Riviera Hotela, s padom cijene od 2,6 posto, a loše izvedbe su imale i dionice Kraša te Peveca, koje su oslabile redom 1,5 posto i 1,4 posto.

S druge strane, dionice Instituta IGH su uzletjele 13,3 posto, dok su dionice INA-e i Luke ploče ostvarile rast cijena od 3,3 posto i 3,2 posto.

Dobitnik dana Institut IGH +13,32% 259,99

Gubitnik dana Liburnia Riviera Hoteli -2,63%  3.700,00

CROBEX +0,43% 1.828,78

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE. ​​​​​​

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!