RADIO U ZABI

Upoznajte suca koji je presudio bankama

  • Autor: Mladen Obrenović
  • Zadnja izmjena 04.07.2013 11:12
  • Objavljeno 04.07.2013 u 11:09
radovan dobronić

radovan dobronić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Sudac Radovan Dobronić, rođen u Međimurju, na Trgovačkom sudu u Zagrebu već je 17 godina, no zanimljivo je i da ima iskustva u bankarskom sustavu, posebice u deviznom poslovanju

Prije nekoliko godina Nacional je rekonstruirao njegov profesionalni put, pa je naveo da je nakon završenog fakulteta kratko volontirao na Općinskom sudu u Zagrebu, a potom se zaposlio u Zagrebačkoj banci. U toj bankarskoj ustanovi proveo je osam godina i osnovao te vodio Odjel pravnih poslova za devizno poslovanje.

Nakon odlaska iz bankarskog sektora, radio je u Državnoj direkciji za robne rezerve. Od 1996. sudac je na Trgovačkom sudu, a dvije godine kasnije magistrirao je na području međunarodnog trgovačkog prava

Sudac Radovan Dobronić javnosti je poznat i od prije dvije godine kad je odbacio tužbu HRT-a protiv Hrvatskog novinarskog društva zbog navodne povrede autorskog prava prikazivanjem 'bunkerirane' emisije 'Latinice'.

U pravosudnim krugovima Dobronića prati glas pragmatičnog suca koji ne oteže sa presudama i za svaki se slučaj dobro pripremi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!