ako oni tako kažu

Udruga Glas poduzetnika poručuje da je odmor u Hrvatskoj siguran

25.06.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Iz Udruge Glas poduzetnika (UGP) u četvrtak su poručili kako je odmor u Hrvatskoj siguran te kako se turistički djelatnici i ugostitelji drže sigurnosnih preporuka. "Hrvatski turistički djelatnici i ugostitelji drže se preporuka i propisa vezanih za sprečavanje širenja korona virusa i pozivamo sve turiste da dođu u Hrvatsku te države EU da ne zatvaraju granice prema Hrvatskoj. Mi smo ozbiljni i profesionalni", rekao je član Odbora za ugostiteljstvo i turizam UGP-a Vedran Jakominić.

Iz Udruge u priopćenju navode kako i ove godine turistička sezona na Jadranu puni novinske stupce, ali ne po dobrom.

"Propusti kod organizacije teniskog turnira u Zadru bez pridržavanja propisanih mjera zaštite te neadekvatna reakcija nakon prvih vijesti o zaraženim natjecateljima doveli su u opasnost i ono malo turističke sezone kojoj smo se nadali", ističu iz Udruge.

Napominju pritom kako je izostala pravodobna reakcija Ministarstva turizma i HTZ-a nakon što je vijest o tenisačima pozitivnim na korona virus "poharala sve svjetske medije i izazvala vrlo negativne reakcije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj".

Udruga Glas Poduzetnika, kako ističu, traži potpunu fokusiranost Vlade i spremnost na upravljanje kriznom situacijom.

Ponovili su kako su više puta upozoravali da su izbori raspisani u potpuno pogrešno vrijeme te tvrde da se svakim danom ta tvrdnja sve više pokazuje točnom.

Iz Udruge napominju kako će učiniti sve kako bi spasili turističku sezonu i egzistenciju svojih zaposlenika.

Neke države EU poput Slovenije i Austrije već su najavile mogućnost ponovnog zatvaranja granica prema Hrvatskoj, a mnogo rezervacija za koje su se turistički djelatnici zadnjih mjeseci borili doslovno je otkazano preko noći, ističu iz Udruge upozoravajući da je šteta koja je turizmu i gospodarstvu napravljena velika.

Iz Udruge navode kako su se brojni turisti, njih preko 200 tisuća, proteklih dana na Jadranu mogli uvjeriti u vrhunsku profesionalnost hrvatskih turističkih djelatnika i ugostitelja.

Zbog svega toga, članovi Udruge, turistički djelatnici i ugostitelji, odlučili su poslati poruku domaćim i stranim turistima - "Hrvatska je sigurna, a mi smo profesionalni i držimo se sigurnosnih preporuka!".

Osvrnuvši se na organizaciju turnira u Zadru drže da su namjere bile dobre i cilj je bio pozitivna promocija Hrvatske, ali na žalost napravljeni su propusti i medijski efekt je bio upravo suprotan.