PREDSTAVLJEN ZIZOO

Uber za jahte želi zavladati Jadranom

27.07.2016 u 19:14

Bionic
Reading

Zizoo, startup za najam čarter-brodova za odmor i jedrenje, svojim pristupom omogućuje jednostavnu rezervaciju brodova različitih kategorija u 30 zemalja na 200 lokacija, priopćeno je u srijedu iz te tvrtke

Osnivači tvrtke, među kojima su i partneri iz Hrvatske, svojom su idejom uvjerili su poznate europske i američke investitore, koji su ove godine uložili 1,7 milijuna eura u Zizoo. Uspjehu platforme Zizoo pridonijelo je i otvaranje ureda u Zagrebu i Berlinu te tim sada broji 30 zaposlenika.

Rezervacija i najam jednostavni su - slikovito rečeno, kao prilikom rezervacije hotelskog smještaja. Uz Hrvatsku, Zizoo među najpopularnija odredišta za odmor u Europi ubraja Španjolsku, Italiju i Grčku, a najviše turista zainteresiranih za ove usluge dolazi iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije i SAD-a.

Tijekom 2016. niz europskih i američkih investitora investirao je ukupno 1,7 milijuna eura u Zizoo. Među investitorima našli su se Axel Springer Digital Ventures, Mairdumont Ventures, Russ Media te SamShank, osnivač i izvršni direktor američkog putničkog startupa zvanog Hoteltonight te austrijski državni fond AWS Gründerfonds.

'Ponosni smo što su nam povjerenje ukazali renomirani europski institucionalni investitori iz područja turizma i digitalne industrije, a posebno nas veseli podrška iz Amerike. Ta podrška velik je i važan korak i potpora našem planiranom širenju poslovanja u SAD-u', rekla je osnivačica i direktorica tvrtke Anna Baničević.

Putem platforme Zizoo trenutačno je moguće rezervirati 8.000 brodova u više od 30 zemalja širom svijeta. Do 2019. Zizoo želi tu ponudu povećati na 100.000 brodova.