BLOKADA GRADA

Stižu kazne taksistima koji su zakrčili Vukovarsku buneći se protiv Ubera

26.06.2017 u 21:43

Bionic
Reading

Stotine taksista koji su prošle srijede prosvjednom akcijom tijekom koje su blokirali dio Vukovarske ulice u Zagrebu uzrokovali prometni kaos u metropoli, mogli bi biti kažnjeni. Kazne bi mogli dobiti i organizatori prosvjeda koji nije bio prijavljen policiji

Kako tportal doznaje iz PU zagrebačke, taksisti će biti kažnjeni sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i to prema članku 78 prema kojem je zabranjeno zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka. Kazna za ovaj prekršaj je 300 kuna.

Oni koji su u prosvjednu svoja vozila zaustavili kod križanja ili pješačkih prijelaza biti će kažnjeni sukladno članku 82 istog zakona prema kojem je zabranjeno zaustavljati ili parkirati vozilo na raskrižju na udaljenosti manjoj od pet metara od najbližeg ruba poprečnog kolnika, kažu u nam u PU zagrebačkoj. Kazna za ovaj prekršaj također je 300 kuna.

Koliko će policija kazni ispisati, za sada nam ne mogu reći, no prema procjeni Vukovarsku je zakrčilo 600 do 700 vozila.

Na naše pitanje što je s organizatorima prosvjeda u kojem su sudjelovali taksisti udruženja Radio Taxi Zagreb, Taxi Cammea, Eko Taxi i drugi, s obzirom da prosvjed nisu prijavili policiji sukladno Zakonu o javnom okupljanju, u PU zagrebačkoj kažu da je u tom segmentu kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.

  • +14
Prosvjed taksista u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL