DIDI CHUXING

Uber se spaja s najvećom kineskom taksi tvrtkom

01.08.2016 u 10:14

Bionic
Reading

Pružatelj taksi usluga Uber spojit će se svoj kineski odjel s tamošnjim Didi Chuxingom, vodećom taksi tvrtkom u Kini, doznaje se od izvora upoznatih s planovima Ubera

Vlasnici Ubera osmislili su aplikaciju kojom se vlasnici vozila povezuju s klijentima kojima treba prijevoz, a vožnja je jeftinija od standardnog taksija i plaća se putem interneta. No, u Kini toj tvrtki ne ide baš najbolje, među ostalim i zbog toga što Didi vlada na tamošnjem tržištu.

Zbog toga se najavljuje spajanje Ubera i Didija, a zajednička vrijednost tih tvrtki dosegnula bi 35 milijardi dolara. Investitori u Uber-Kinu, tvrtku u vlasništvu Ubera, Baidua i ostalih, dobit će 20 posto udjela u novonastaloj kompaniji. Uber će, isto tako, zasad u Kini nastaviti pružati svoje usluge i s vlastitom aplikacijom.

Izvršni direktor Ubera Travis Kalanick napisao je u blogu objavljenom na stranicama Bloomberga kako za uspjeh treba slijediti misli, ali i slušati srce.

‘Uber i Didi Chuxing ulažu milijarde dolara u Kini i obje kompanije očekuju profit. Razvijanje posla jedini je način dugoročne izgradnje održivog biznisa i za pružatelje usluga, vozače ali i za gradove koje opslužujemo’, naveo je Kalanick.

Kineske vlasti prošlog su tjedna legalizirale vožnju taksijem na način koji su izmislili vlasnici Ubera, postavljajući tako temelje za daljnji rast tog biznisa.