PROMOCIJA PUTOVANJA

U Zadar posebnim LOT-ovim letom doputovalo 180 turističkih profesionalaca i novinara

28.05.2021 u 15:38

Bionic
Reading

U Zadar je u petak doputovalo 180 turističkih profesionalaca i novinara posebnim letom poljske aviokompanije LOT, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) i njezinim predstavništvom u Poljskoj, turističkim zajednicama Zadarske županije i grada Zadra te Zračnom lukom Zadar, izvijestili su iz HTZ-a.

Cilj tog putovanja je upoznavanje s ponudom destinacije, a tim je letom promovirana i linija Varšava-Zadar koja će prometovati tijekom ljeta.

Iz HTZ-a dodaju da su među putnicima, koji su došli u Zadar, predstavnici 17 poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih touroperatora i agencija te 22 novinara iz najvažnijih poljskih medija. Oni će na području Zadra i Zadarske županije boraviti 28. i 29. svibnja.

"Na poljskom tržištu imamo dobre rezultate naše promotivne ljetne kampanje, a vjerujemo da će i nove aviolinije s tog tržišta pridonijeti turističkom prometu u sezoni. Važnu ulogu u tome imaju i putničke agencije i UHPA oko organiziranog turizma", izjavio je za Hinu sa dočeka tog leta direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Po njegovoj ocjeni, Hrvatska je spremna za prihvat turista u Zadru i Zadarskoj županiji, kao i u cijeloj zemlji.

Za poljsko tržište Staničić ističe da je među top pet hrvatskih emitivnih tržišta, te da će boravak njihovih utjecajnih medija i struke na području Zadarske županije dodatno ojačati turističku povezanost dvije zemlje.

"Predstavnici LOT-a za ovu su ljetnu sezonu najavili osam aviolinija iz Poljske prema pet hrvatskih zračnih luka, te se i s te strane očekuje dobre brojke iz te zemlje, posebice u dalmatinskim županijama koje Poljaci tradicionalno preferiraju", dodao je Staničić.

Prilikom dočeka u zadarskoj zračnoj luci predsjednik uprave LOT-a Milczarski je naglasio kako LOT letom u Zadar "želi svima pokazati da je Hrvatska otvorena i sigurna destinacija".

Predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł Niewiadomski naglasio je pak da istraživanja pokazuju da 79 posto Poljaka želi putovati u Hrvatsku, što je ocijenio "sjajnim rezultatom".

"S dobrim aviolinijama kojih je sve više, velikim brojem charter letova te uz standardni promet automobilima, u ovoj godini možemo očekivati doista veliki broj Poljaka u Hrvatskoj", predviđa predsjednik ECTAA-e .

Iz HTZ-a dodaju i da će prema programu boravka sudionici tog studijskog putovanja biti podijeljeni u šest grupa, koje će individualno obići Pag, Vransko jezero i Pakoštane, otok Ugljan, Starigrad-Paklenicu, Biograd, Nin i Zadar, te će osim prirodnih ljepota vidjeti i tradicije paške čipke i soli, kulturno-povijesne znamenitosti, enogastro, smještajnu i drugu ponudu.

Poljsko tržište u 2020. je u hrvatskom turizmu ostvarilo među boljim rezultatima sa svih tržišta, a pozitivni trendovi potražnje nastavili su se i ove godine, čemu će pridonijeti i izravni letovi i posjete poljskih partnera, očekuje direktorica HTZ predstavništva u Poljskoj Agnieszka Puszczewic, koja je i zahvalila svim partnerima na odazivu za organizaciju leta i putovanja.