ZAGREBAČKA BURZA

U utorak se nastavlja trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki?

  • Autor: Zoran Korda
  • Zadnja izmjena 15.05.2017 09:35
  • Objavljeno 15.05.2017 u 08:35
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Ukoliko Hanfa ne produži privremenu obustavu, u utorak će se nastaviti trgovanje dionicama kompanija iz sastava koncerna Agrokor

Krajem trgovinskog dana u ponedjeljak istječe privremena obustava trgovanja dionicama Agrokorovih kompanija na Zagrebačkoj burzi.  

Podsjetimo, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) 2. svibnja je obustavila trgovanje dionicama Leda, Belja, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde, Žitnjaka i Jamnice na uređenom tržištu, nakon što je zbog sumnji u vjerodostojnost poslovnih knjiga zatražena dodatna revizija i odgođena objava financijskih izvješća.

Rješenjem HANFA-e trgovanje je obustavljeno do kraja trgovinskog dana 15. svibnja.

Prethodno (27. travnja) odluku o obustavi trgovanja donijela je Zagrebačka burza, i to neposredno nakon što su te tvrtke izvijestile da do kraja travnja neće objaviti revidirana financijska izvješća za 2016., odnosno da trebaju sazvati skupštine na kojima bi donijele odluke o opozivu revizorskog društva i imenovanju PricewaterhouseCoopersa (PwC) revizorom za 2016. godinu.

Prije obustave dionicama Agrokorovih kompanija trgovalo se u visokom intenzitetu, ali u uvjetima velike neizvjesnosti s obzirom na rizik nelikvidnosti, koji je u travnju doveo i do blokada računa glavnih kompanija koncerna.

Od početka krize do obustave trgovanja dionice Agrokorovih kompanija izgubile su oko dvije trećine tržišne vrijednosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!