1500 IZLAGAČA

U Splitu otvoren Saso sajam

20.10.2010 u 12:53

Bionic
Reading

U Splitu je danas otvoren 15. međunarodni sajam SASO na kojem se do 24. listopada predstavlja gotovo 1500 izlagača iz 15 zemalja

Ovaj je sajam iznimno važan jer ga se uspjelo uspješno organizirati unatoč teškoj gospodarskoj krizi, kazao je župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader koji je sajam otvorio kao izaslanik pokrovitelja, predsjednika Republike Ive Josipovića.

Direktorica tvrtke "Sajam", koja je oranizator međunarodnog sajma SASO, Sanja Vuković Veić je istaknula kako je, unatoč 8-postotnom smanjenju izložbene površine u odnosu na prošlu godinu, ovogodišnji SASO zadržao vodeće mjesto među sajamskim priredbama u Hrvatskoj.

"Sajam SASO je više od sajamske izložbe, to je mjesto gospodarskog povezivanja, edukacije, razmjene ideja i stručnih konferencija", rekla je Vuković Veić.

Predsjednice splitske Hrvatske gospodarske komore Jadranka Radovani je naglasila kako su zbog krize otkazani brojni sajmovi u regiji, a sajam SASO je uspio opstati i privući blizu 1500 izlagača.

Radovani je upozorila da je nelikvidnost ogroman problem hrvatskog gospodarstva, pri čemu je iznijela i podatak da se na trgovačka društva bez zaposlenih odnosi 12 milijardi kuna neplaćenih obveza.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Mato Topić je istaknuo kako je unatoč teškoj gospodarskoj situaciji na ovogodišnjem sajmu SASO zastupljeno 10 posto više obrtnika nego li prošle godine.

Međunarodni sajam SASO obuhvaća više specijaliziranih sajmova: 15. sajam graditeljstva, 15. sajam drvne i metalne industrije, 15. sajam alata i opreme, 12. sajam obrtništva i male privrede, 11. sajam elektronike, energetike i telekomunikacijua, 5. sajam financija – SAFIR, te 3. sajam ekologije – SEKO.

Sajam prati i niz popratnih događanja, među njima i tradicionalne gospodarske konferencije kao što su dan građevinara, dan arhitekata i slično, a po prvi će se put održati i dvije nove konferencije – gospodarski međunarodni susreti i dan zavarivanja.