TRAŽI SE STRATEŠKI PARTNER

U siječnju natječaj za koncesiju za Zračnu luku Zagreb

11.12.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Natječaj za iskazivanje interesa za strateškim partnerstvom po modelu koncesije u Zračnoj luci Zagreb temeljem čega bi se gradio novi putnički terminal u toj luci objavit će se u siječnu iduće godine, najavljeno je danas na sjednici užeg povjerenstva Vlade za turističku sezonu održanom pod predsjedanjem premijerke Jadranke Kosor u Zračnoj luci Zagreb

Istaknuvši da je investicijski projekt izgradnje putničkog terminala u zagrebačkoj zračnoj luci jedan od onih koje podržava Vlada, premijerka Kosor je istaknula da je u tom smislu već obavljeno puno razgovora s potencijalnim investitorima te da postoji poseban interes mnogih.

Stoga je uvjerena da će se to i realizirati, a isto to vjeruje i direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović koji je kazao da su interes za to strateško partnerstvo pokazale zračne luke Frankfurt, Muenchen, Zuerich, Istanbul, Houston i neke druge. Vjeruje i da će iduće godine nakon nekoliko faza predviđenog natječaja izabrati strateškog partnera te zajedno s njim pokrenuti investiciju za putnički terminal u zračnoj luci koja se kreće oko 180 milijuna eura.

Peović je naglasio i da bi se time konačno počelo s tom gradnjom koja se odlaže više od 15 godina, a što će u konačnici zagrebačku zračnu luku pretvoriti u glavnu u regiji.

Najavio je da iduće godine Zračna luka Zagreb očekuje porast prometa za šest posto, a da ovu procjenjuju da će završiti s tzv. pozitivnom nulom što se prometa tiče.

Ako se sve najavljeno bude odvijalo kako je planirano, novi putnički terminal mogao bi biti gotov do 2015.