div iz križevaca

U poznatoj građevinskoj kompaniji plaće porasle za 250 eura

13.06.2023 u 08:44

Bionic
Reading

Građevinski div Radnik održao je glavnu dioničarsku skupštinu na kojoj su usvojeni poslovni izvještaji za prošlu godinu

Radnik je lani ostvario 124 milijuna eura prihoda, što je čak 56 posto više nego godinu ranije, a neto dobit iznosila je 5,6 milijuna eura i bila je veća za 17 posto. Ove se godine neće isplaćivati dividenda, a cijela dobit ostaje u kompaniji, odlučila je skupština, piše Danica.

Križevačka tvrtka ima oko 350 zaposlenih čija je prosječna neto plaća lani iznosila oko 1500 eura. To je 250 eura ili čak 20 posto više nego prethodne godine. Na čelu Radnika je većinski vlasnik Mirko Habijanec.

Skupština Radnika donijela je odluku kojom se Crkvi daruje veliko zemljište u Vrbovcu. Parcelu od 12.000 kvadrata Radnik će darovati Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji za izgradnju župne crkve u Vrbovcu.

Nagrada Nadzornom odboru

Dioničari su izglasali i promjene u Nadzornom odboru Radnika. Tako u tom tijelu ostaju dugogdišnji predsjednik Darko Jambreković iz Križevaca te član Mladen Obad Šćitaroci iz Zagreba, a iz NO-a izlaze Zdenko Karakaš iz Zagreba te Drago Črček iz Križevaca.

Novi član NO-a, prema odluci skupštine, postaoje Mirko Kovačev iz Kalinovca, dugogodišnji čelnik koprivničke uprave Hrvatskih šuma te utjecajni član HDZ-a. Novi član je i Dragan Herceg iz Križevaca. Predstavnica zaposlenika bit će i dalje Slađana Tubanović iz Križevaca.

Za svoj rad članovima Nadzornog odbora kompanija će isplatiti jednokratnu nagradu: predsjednik NO-a Jambreković dobit će 2655 eura, a članovi NO-a po 1327 eura.

Mirko Habijanec ima 46,7 posto dionica, a tvrtka u trezoru posjeduje 8,77 posto vlastitih dionica. Nandor Šterbik treći je najveći dioničar s 8,36 posto, Ivan Knok ima 6,67 posto, Emil Jelić 5,15 posto, Marica Biljan 4,46 posto, Mladen Hermanović 3,77 posto, a Habijančev sin Krešimir 2,08 posto.